Uitvaart bijwonen

Bent u van plan een uitvaart op onze natuurbegraafplaats bij te wonen? Elke uitvaart is anders, afhankelijk van de wensen van de nabestaanden. Maar in het algemeen kunt u uitgaan van de informatie op deze pagina.

Aankomst bij de natuurbegraafplaats

Vanuit Meppen kunt u de natuurbegraafplaats via de Zwarte Hurenweg bereiken. Twee bomen (beuken) staan goed zichtbaar als een soort poort bij de ingang van het terrein. De rouwauto en overledene komen aan op de parkeerplaats naast het ontvangsthuis. Daar zijn ook parkeerplekken voor de naaste familie. Is het parkeerterrein vol? Dan mag u parkeren langs de Zwarte Hurenweg. In het ontvangsthuis is een toilet aanwezig.

 

Plaats van de plechtigheid

Is er een plechtigheid vooraf aan de begrafenis? Dan wordt de overledene overgebracht naar het ontvangsthuis. De directe familie mag van te voren samenkomen in de familiekamer. Gaat het om een begrafenis zonder plechtigheid? In dat geval verzamelen we op de parkeerplaats. De overledene wordt met een baar naar de laatste rustplaats gereden. De stoet volgt te voet.

Naar het graf

De laatste rustplaats kan vlak bij of juist ver weg van het ontvangsthuis liggen. Voor een graf wat verder in het bos moet u rekening houden met een wandeling van 10 tot 15 minuten. De paden zijn onverhard. Mensen die slecht ter been zijn, mogen meerijden in een elektrische wagen. Rouwboeketten en bloemen blijven twee weken liggen. Daarna neemt de natuur de verzorging van het graf over.