Uitvaart

Een uitvaart op Natuurbegraafplaats Mepperdennen is in alle opzichten een groene uitvaart.

 

Afscheidsceremonie

U heeft op Natuurbegraafplaats Mepperdennen veel vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaartceremonie en de laatste rustplaats. Bij ons zijn mensen met elke levensbeschouwing, geloofsovertuiging en culturele achtergrond welkom. Op onze natuurbegraafplaats is ruimte voor een ceremonie met een kleine groep mensen. U bent vrij om de uitvaart naar eigen wens in te richten, zolang respect voor de overledene en de natuur maar voorop staan.

 

Graf bezoeken

Voor een grafbezoek bent u welkom van zonsopkomst tot zonsondergang. Slecht ter been? Maak dan van te voren een afspraak voor onze pendeldienst.

 

 

Uitvaartkisten en kleding

Niet elke kist of urn is geschikt voor natuurbegraven. Hout, bamboe of karton: er zijn steeds meer natuurvriendelijke omhulsels waar u voor kunt kiezen. Met afbreekbare, natuurlijke materialen belasten we de natuur zo min mogelijk. We vertellen u graag wat onze richtlijnen voor kisten, kleding en sieraden zijn.

 

Gedenktekens

Bij natuurbegraven staat het evenwicht met de natuur voorop. Daarom zijn er geen grafmonumenten. Wel kunt u een boomschijf op het graf leggen.Deze boomschijf wordt door ons voorzien van een inscriptie die u zelf kunt kiezen. De naam van uw dierbare, de geboortedatum en sterfdatum. Maar een korte tekst of eenvoudige afbeelding is ook mogelijk. De schijf is gemaakt van onbehandeld hout en gaat na enige jaren volledig op in de natuur.

 

Begrafenis bezoeken

Bent u van plan een uitvaart op onze natuurbegraafplaats bij te wonen? Elke uitvaart is anders, afhankelijk van de wensen van de nabestaanden. Maar in het algemeen kunt u uitgaan van de informatie op deze pagina.