Wandelroutes rondom Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt nabij het mooie Drentse esdorpje Meppen. Het is een plek waar mensen hun dierbaren kunnen herdenken.  Het natuurgebied wordt ook steeds vaker ontdekt door natuurliefhebbers en wandelaars.

Rondom natuurbegraafplaats Mepperdennen liggen een aantal prachtige natuurgebieden.  Op deze pagina vindt u een drietal wandelroutes die starten bij het ontvangsthuis op de natuurbegraafplaats. U kunt kiezen uit verschillende afstanden, zo is er een wandeling voor iedereen.

25, 26 en 27 juni : wandelen met koffie to-go en wat lekkers

De routes starten bij het ontvangsthuis. U kunt kiezen uit drie verschillende routes met verschillende afstanden. Deze liggen geprint voor u klaar in het ontvangsthuis. Het hele weekend kunt u tussen 12:00 en 16:00 uur kosteloos een heerlijk kopje koffie of thee  to-go en wat lekkers voor onderweg halen.

Verschillende routes

Wandelroute Mepperdennen – 2,3 km
Deze korte wandeling over de natuurbegraafplaats.  U kunt de wandeling als luisterwandeling of met een geprinte versie lopen.

Rondje Mepperdennen en de Palms – 4,9 km
Op deze wandeling van ongeveer een uur komt u over de natuurbegraafplaats en het aansluitende natuurgebied De Palms. Hier vindt u prachtige jeneverbesstruwelen en vergezichten van heidevelden.

Mepperdennen, de Palms en het Meeuwenveen – 6.9 km
Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en leidt u langs mooie oude boerderijen, bossen, vennen en jeneverbesstruwelen.

Alle routes zijn uitgeprint verkrijgbaar bij het ontvangsthuis. We zijn dagelijks geopend tussen 9:00 en 17:00 uur. Uiteraard kunt u hier ook gebruik maken van het toilet.