Terugblik | Opening Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Opening Mepperdennen

We kijken heel tevreden terug op een mooie opening. Op vrijdag 4 september werd de natuurbegraafplaats officieel geopend door gedeputeerde Henk Jumelet. Historicus Lukas Hoven verzorgde een cultuur-historische wandeling vanaf de ” Lange Möpper” in Meppen naar de begraafplaats. Aangekomen bij de begraafplaats werd een ” kleine Möpper” geplaatst door Dolf Verweij en Annetje Braat, de oprichters van Stichting Heidehof. Zo verbonden we natuurbegraafplaats met het dorp.

Op zaterdag 5 september was de grote publieksopening.  Honderden bezoekers uit de hele regio kwamen een kijkje nemen bij Natuurbegraafplaats Mepperdennen.

Rondleidingen en informatie
Bij het ontvangsthuis konden bezoekers zich laten informeren over natuurbegraven. Elk half uur gingen vele geïnteresseerden mee met een rondleiding over de begraafplaats.  In het ontvangsthuis konden bezoekers de mini expositie van lokale kunstenares Agnes van Eupen bezichtigen, onder het genot van de pianoklanken en zang van Karin Heeling

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kon het publiek  zich laten informeren en inspireren over de groene uitvaart. Diverse organisaties op het gebied van rouwverwerking, uitvaartverzorgers en leveranciers van  ecologische kisten, manden en wades presenteerden de mogelijkheden op het gebied van de groene uitvaart. Ook waren er diverse organisaties met een link tot de natuur, zoals onze eigen imker.

Namens het team en de vrijwilligers van Mepperdennen willen we alle bezoekers bedanken voor hun komst.

Bekijk hieronder een foto-impressie.

Foto’s  publieksopening 5 september 2020

Foto’s officiële opening 4 september