Ontwikkelingen en voorzieningen

Vanaf mei zijn we dagelijks geopend. En wat is het mooi om de seizoensveranderingen in dit jonge bos voor het eerst mee te maken. Het eerste voorzichtige groen in de lente, gevolgd door de paarse tinten van onder andere de hondsdraf en dovenetel, distel en vingerhoedskruid. In de zomer een ware explosie van groen in het bos. Wat een groeikracht! Inmiddels naderen we de herfst en kleurt het bos warm. Goudgele bloeiers zoals solidago en boerenwormkruid zorgen voor sfeervolle plaatjes.

Wandelingen en rondleiding

Veel mensen uit de omgeving zijn al eens komen kijken. Ook mensen uit omringende steden Hoogeveen, Emmen en Coevorden weten de natuurbegraafplaats goed te vinden, voor een wandeling of een informatiegesprek over natuurbegraven.

Vanaf oktober starten de groepsrondleidingen weer. In kleine groepjes van maximaal 10 personen zodat we voldoende afstand kunnen houden.

Komt u liever een keer op eigen gelegenheid wandelen? In het ontvangsthuis ligt een zelfstandige rondleiding voor u klaar die u over de mooiste plekjes van de begraafplaats leidt. Onderweg is er ook plaats voor bezinning. Op diverse plekken op het terrein staan houten bankjes. Het zijn plekken waar u uit kunt rusten of herdenken. In alle stilte, met alleen het geruis van de wind en het gezang van de vogels op de achtergrond. Op onze plattegrond hebben we alle bankjes afgebeeld.

Onderstaand een foto-impressie van de afgelopen periode.

Geplaatst in Mepperdennen, Natuur