Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur, voor altijd. Het is een bijzondere, maar eigenlijk heel gewone manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Daarom kiezen steeds meer mensen voor begraven in de natuur.

In evenwicht met de natuur

Natuurbegraven geeft naasten de kans om hun dierbare te herdenken in een prettige, natuurlijke omgeving. Een wandeling door het bos met enkel het gefluit van vogels op de achtergrond kan veel troost geven. Maar een natuurgraf is meer dan een graf in de natuur. Bij elke keuze houden we rekening met de zorg voor het milieu. De kist of urn is van mooie, afbreekbare materialen. Ook de boomschijf die op het graf kan worden gelegd zal na verloop van tijd vergaan. Een deel van de opbrengsten besteden we aan de zorg voor de natuur.

Natuurbegraven is voor iedereen

Onze natuurbegraafplaats is een laatste rustplaats voor iedereen. Geloof en afkomst zijn niet belangrijk. Afscheid nemen van een dierbare laat mensen nadenken over onze sterfelijkheid en de eindeloze cirkel van leven en dood. Dan is het fijn om verbinding te voelen met de natuur. Zowel een ceremonie als een gedenkplaats in de natuur geven ruimte aan rouw, verdriet en het laatste afscheid. De graven liggen op afstand van elkaar; niet in rijen, maar verspreid door het bos. Ze worden nooit geruimd: het grafrecht is voor altijd.

Redenen om te kiezen voor natuurbegravenEeuwigdurende grafrust en geen zorgen voor nabestaanden

Bekijk de voordelen Lage tarieven