Waarom een natuurgraf?

Een natuurgraf verbindt mens en natuur. Na verloop van tijd wordt het lichaam één met de natuur. Geen grafmonument en geen materialen die het milieu zwaar belasten. De natuur neemt de zorg van ons over en de overledene gaat helemaal op in de omgeving. De nabestaanden houden een groene, stille plek om naar toe te gaan en hun dierbare te herdenken.

Opgaan in de natuur

Een graf in de natuur hoeft niet te worden onderhouden. Dat scheelt zowel zorgen als kosten voor de nabestaande. Na enkele jaren zijn de graven nog nauwelijks te onderscheiden van de rest van het bos. Alleen diegenen die de precieze coördinaten weten, kunnen het graf nog makkelijk terugvinden.

Zorg voor het milieu

De boomschijf die op het graf kan worden gelegd zal langzaamaan vergaan. Ook de kist of urn is van mooie, afbreekbare materialen. U zult geen knuffeltjes, kaarsen en andere markeringen zien op de natuurbegraafplaats. Alleen de eerste twee weken na een begrafenis mogen er bloemen bij het graf liggen. Daarna geven we het graf aan de natuur.

Troost van de natuur

Nabestaanden hebben op natuurbegraafplaats Mepperdennen alle ruimte om hun dierbare op hun eigen moment te herdenken. De natuurbegraafplaats ligt in een van de stilste gebieden van Drenthe. Een wandeling door het bos, een zoemende bij die langs vliegt, de verbinding voelen met de natuur: de groene omgeving biedt veel troost.

Natuurgraven op Mepperdennen