Voordelen natuurbegraven

Wat maakt natuurbegraven op Mepperdennen zo uniek? We hebben een aantal voordelen voor u op een rij gezet.

 

Natuur voor nu en de toekomst

Natuurbegraven is een bijzondere, maar eigenlijk heel gewone manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Na de begrafenis neemt de natuur de zorg over het graf van ons over. Het graf zal na verloop van tijd één worden met de omgeving. Ondertussen geven we veel aandacht aan de planten en dieren die er al zijn en de ontwikkeling van nieuwe natuur. Door een natuurgraf te reserveren, draagt u dus een steentje bij aan het behoud van de natuur, nu en in de toekomst.

 

Grafrust voor altijd

De graven op natuurbegraafplaats Mepperdennen worden niet geruimd. Een graf is voor altijd en heeft eeuwigdurende grafrust. Zo wordt de natuur zo min mogelijk verstoord. Dat scheelt een hoop zorgen. U kunt met een gerust hart nu al een graf reserveren, ook voor in de verre toekomst. Nabestaanden hoeven geen moeilijke beslissing te nemen over het wel of niet verlengen van grafrechten. Zo hebben ze voor altijd een bijzondere plek om naar terug te gaan..

 

Alle ruimte voor uw wensen

Het laatste afscheid is voor iedereen anders. Sommige mensen kiezen voor herkenbare rituelen; anderen herdenken hun dierbare op hun geheel eigen wijze. In alle gevallen is de afscheidsceremonie een belangrijk begin van het rouwproces. Daarom geven we u alle vrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats, de uitvaartceremonie en de condoleance. Zolang respect voor de overledenen en de natuur voorop staan, mag u het laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven

 

Geen zorgen voor nabestaanden

Natuurbegraafplaats Mepperdennen geeft nabestaanden een bijzondere gedenkplek in een stille, groene omgeving. De graven liggen op ruime afstand van elkaar; niet in rijen, maar verspreid door het bos. Tussen zonsopgang en zonsondergang bent u altijd welkom om uw dierbaren te gedenken en de troostende kracht van natuur te ervaren. Onderhoud aan het graf is niet nodig en u hoeft zich geen zorgen te maken over het verlopen van het grafrecht.

 

Eenmalig laag tarief

De kosten voor een graf op natuurbegraafplaats Mepperdennen zijn in verhouding vaak een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit heeft verschillende redenen. U hoeft geen duur grafmonument te plaatsen en er zijn geen extra kosten voor het onderhoud. U betaalt maar één keer en krijgt daarvoor een plek met eeuwigdurend grafrecht.

 

Natuurbegraven

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt nabij het Drentse plaatsje Meppen. Hier kunt u zich midden in de natuur laten begraven. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt. Bijvoorbeeld op een zonnige open plek in het bos, of in de buurt van een mooie berkenboom.