De plek van het graf kiezen

Beschut of juist open. Een geluid of geur of iets anders dat u raakt. Of gewoon een goed gevoel bij een bepaalde plek. Een wandeling over de natuurbegraafplaats is de beste manier om een laatste rustplaats uit te kiezen. Voor uzelf of voor uw dierbare. U kunt vooraf een plek reserveren op de begraafplaats, ook voor in de verre toekomst.

Vrije keuze, voor nu of in de toekomst

Zolang het graf niet te dicht op de andere graven ligt, bent u vrij in uw keuze. Ook als het graf pas over vele jaren wordt gebruikt. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een graf te reserveren op een moment dat er nog alle ruimte en tijd is.

Nadat u een keuze heeft gemaakt

Als u een plek heeft uitgekozen, markeren we deze met een tijdelijk paaltje. Met ons GPS-apparaat leggen we de geografische coördinaten vast. Deze houden we in een centraal register bij. Zo kunnen we het graf altijd makkelijk terugvinden. U krijgt een grafakte met de coördinaten en het eeuwigdurende grafrecht gaat in.

Overige mogelijkheden natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Mepperdennen heeft geen urnenveld of strooiveld. Wel kunt u as in een urn begraven of as direct in een graf uitstrooien. Wilt u meerdere plekken naast elkaar, bijvoorbeeld voor een familiegraf? Ook dat is mogelijk. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Mepperdennen