Luisterwandeling op Mepperdennen

Activiteiten zoals excursies en rondleidingen zijn helaas nog niet toegestaan maar daar hebben de samenwerkende Natuurbegraafplaatsen van Waarde, waar Mepperdennen een onderdeel van is, nu een oplossing voor gevonden; de luisterwandeling.

Bezoekers kunnen met hun eigen smartphone een rondleiding over de natuurbegraafplaats volgen. Op verschillende plekken vertellen we u over de historie, het natuurgebied en de gedachte achter natuurbegraven. Ook het geluid van verschillende vogels maakt deel uit van de audiotour. Het doel van de luisterwandeling is om op een veilige manier dichter bij de natuur te komen. Een wandeling over de begraafplaats krijgt zo een hele nieuwe beleving.

In de afgelopen weken is de luisterwandeling alvast in kleine kring getest, daar kregen we hele leuke reacties op. De wandeling leidt bezoekers bijvoorbeeld langs de Beukenallee, de Marke, bijenkasten en reeënpaadjes. Als je zo’n punt bereikt, dan begint de gids automatisch te vertellen.

De luisterwandeling start op de parkeerplaats en eindigt bij het ontvangsthuis. De wandeling duurt ongeveer 50 tot 60 minuten.
Hoe u de wandeling kunt beluisteren via uw smartphone leest u hier.

Geplaatst in Mepperdennen