Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus
Het team van Natuurbegraafplaats Mepperdennen volgt de richtlijnen van de overheid en van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen.

Het Corona-virus heeft nog steeds een enorme invloed op ons allemaal.
Maar per juni is gelukkig weer wat meer mogelijk.
Hieronder leest u welke maatregelen wij hebben moeten nemen.
We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote invloed hebben op de manier waarop u van een naaste afscheid kunt nemen.
We ondersteunen u zo goed mogelijk. Met raad en daad en door er zo goed mogelijk voor u te zijn.

Uitvaarten
Bij uitvaarten mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dat is exclusief de medewerkers die de uitvaart begeleiden. Hoe moeilijk ook, we vragen aan aanwezigen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Catering
Vanaf 1 juni is catering weer mogelijk. Tot en met 31 mei is catering helaas niet toegestaan.

Zoveel mogelijk per telefoon
Alle contacten verlopen zo veel mogelijk telefonisch. Wij bevestigen afspraken per e-mail en vragen u per e-mail akkoord te geven.

Een graf uitzoeken
U bent welkom om langs te komen en een graf te kiezen. We informeren en begeleiden u op dezelfde manier als anders. Een handdruk zal achterwege blijven en er zal minimaal 1,5 meter afstand zijn, maar onze betrokkenheid blijft groot. Beeldbellen, bijvoorbeeld via Whats-app is ook mogelijk. Zo kunt u ook vanuit huis een keuze maken.

Een blijvende herinnering
Het is natuurlijk heel jammer als een deel van uw naasten, uw gasten, een uitvaart niet kunnen bijwonen. U zou ervoor kunnen kiezen om een video of foto’s van de plechtigheid te laten maken. Zo kunnen de thuisblijvers zich toch nog met de ceremonie verbonden voelen. Uw uitvaartverzorger kan u helpen met het vinden van de juiste afscheidsfotograaf.

Wij schorten onze evenementen op
Onze georganiseerde wandelingen, rondleidingen en evenementen laten we voorlopig niet doorgaan.

U bent welkom voor een bezoek
Natuurbegraafplaats Mepperdennen is een prettige plek om te zijn. U bent van harte welkom voor een wandeling of een grafbezoek.

We benadrukken uw en onze verantwoordelijkheid voor elkaar:
– Kom alleen of in een heel kleine groep.
– Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen.
– Heeft u of iemand uit uw gezin koorts? Blijf dan allemaal thuis.
– Ook als u kucht, hoest, keelpijn of een loopneus heeft, of verkouden bent, blijft u alstublieft thuis.

Ook bent u welkom voor een persoonlijke afspraak
Een persoonlijke afspraak voor informatie of een reservering is gewoon mogelijk, als u maar klachtenvrij bent. U zult begrijpen dat we u met een glimlach welkom heten, maar zonder handdruk. Ook nu houden we 1,5 meter afspraak van elkaar.
Een persoonlijke rondleiding is ook nog steeds mogelijk; we laten u de natuurbegraafplaats graag zien en ervaren.

Tot slot
Misschien dat de benodigde maatregelen tegen het Corona-virus weer zullen wijzigen. Onze dienstverlening passen we daarop aan, net als deze tekst.
Ons uitgangspunt is en blijft: samen nemen we onze verantwoordelijkheid en we doen alles wat voor ons mogelijk is om een afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een hartelijke groet,
Team Mepperdennen

info@mepperdennen.org

Update: 25-05-2020 |  Bekijk de richtlijnen en de laatste update rondom het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst in Alle berichten, MepperdennenTagged , ,