Herinneren en gedenken

Op vrijdag 4 juni was er voor de allereerste keer een gedenkmiddag- en avond op Natuurbegraafplaats Mepperdennen. Samen met de nabestaanden werden de overledenen die vorig jaar en begin dit jaar aan onze natuur zijn toevertrouwd, herdacht. We delen een korte impressie met u.

De groep nabestaanden was in twee groepen verdeeld, zodat er genoeg ruimte voor ieder was. Het gedenkmoment begon met het in ontvangst nemen van de bloemen die de genodigden meegebracht hadden.

Na ontvangst op Het Laar, met verfrissende vlierbloesemlimonade, begon het programma. Een warme voordracht over gedenken en herinneren,  een kleurig kaarsenritueel, en een prachtig gedicht, speciaal voor de avond geschreven door collega Alice. De gedenkmiddag- en avond werd muzikaal omlijst door het moeder-dochter duo op zang en gitaar, Larissa en Anousha.
Het officiële gedeelte werd afgesloten met het aansteken van de witte kaars waarmee de kaarsen voor de overleden werden aangestoken.

Na het gedenkmoment verplaatsten we ons naar Het Loo, waar voor deze gelegenheid een grote tent was neergezet. Hier stond koffie en thee met wat lekkers klaar. Terwijl de samenkomst gaande was, maakte bloemist Claudia een prachtig bloemstuk van de meegebrachte bloemen: een symbool voor verbondenheid. Een aandenken aan de avond werd uitgereikt en aansluitend was gelegenheid voor grafbezoek, in alle rust.

 

 

 

Geplaatst in Alle berichten, Mepperdennen