Rondleidingen en demonstratie schapen scheren

Datum: zaterdag 24 juli 2021 - Gehele dag demonstratie schapen scheren, rondleiding om 11:00 uur.

Op zaterdag 24 juli kunt u mee met een groepsrondleiding om 11:00 uur.  U komt meer te weten over het gebied en natuurbegraven. De start is bij het ontvangsthuis. Iets verderop in het bos is er tussen 10:00 en 17:00 uur een demonstratie schapen scheren door onze herder Nick Waninge.

Schapen scheren: 
Nick Waninge verzorgt de gehele dag een demonstratie schapen scheren. De Schoonebeker schapen hebben een lange, stevige vacht. De vachten zijn ter plekke aan te schaffen, om bijvoorbeeld te gebruiken voor het vilten.

Groepsrondleiding:
De groepsrondleiding neemt u mee het natuurgebied in, onze gids vertelt u over de historie van het gebied en natuurbegraven.
De groepsrondleiding start om 11:00 uur vanaf het ontvangsthuis.

Aanmelden
Het schapenscheren is tussen 10 en 17. U bent welkom zonder zich aan te melden. De rondleiding is om 11 uur. Om drukte bij de rondleiding te reguleren vinden wij het prettig als u u aanmeldt. Dat kan via onderstaand formulier of telefonisch.

Aanmelden 24 juli

MD_evenement

Liever zelfstandig op pad? 
Dat kan ook, u kunt kiezen uit diverse wandelingen. Met onze zelfstandige rondleiding van 2,3 kilometer ziet u het hele gebied, deze ligt geprint voor u klaar bij het ontvangsthuis? Liever uitleg via audio? De wandeling  is ook te beluisteren als  luisterwandeling

Kunstroute:
Drie Minerva studenten maakten dit voorjaar land-art op de natuurbegraafplaats, onder andere in “samenwerking” met de Schoonebeker schapen. Met deze korte uitgezette route van 1,3 km loopt u zelfstandig langs alle kunstwerken.